Tempat paling senang mengamput (berbayar): Labuan

Okeh kawan2 ni ada sy mo share tempat yg paling senang mengamput kalau kamu ada budget ialah Labuan. Kalau gersang habis sdh kan atau mau picit nenen sama cucuk tonton, inilah tempat yg sesuai. Dekat dengan KK. Basically kalau kamu pegi karaoke di kawasan KK kan, Penampang ka, mana2 la, kmu pegi sana, order minuman pastu nyanyi2 gitu, sma tengok2 sumandak meja sebelah, kira sampai sana sjala limit. Tapi kalau di Labuan, ada ekstra, wktu ko nyanyi gitu, ada perempuan Pinoy sama Indonesia duduk2 sana siring tinggal ko panggil saja kasi ladies drink pastu bawa balik hotel amput sampai puas. Overnight lagitu, bukan one shot saja, boleh peluk2 tu perempuan sampai besok pagi. Amacam ok ka kumpul duit untuk pegi Labuan? Haha. Sy try bagi kamu planning la sama budget gitu spaya manatau gersang wktu cuti, blela pegi sana 1 malam. 

TRAVEL PEGI LABUAN

Option pertama: Waktu tengahari, guna bas pegi Menumbok (RM 18, 2 jam 30 minit) – dari Menumbok naik bot laju pegi Labuan (RM 15, 18 minit). Itu stesen bas Menumbok ada di sana depan Mahkamah KK. Itu mahkamah ada di antara kampung air dan gaya street. Dekat Shell gaya street. Kamu tau jga bh tu kn. Sana Menumbok, kana turun betul2 depan jetty, jgn susa nda sesat juga.

Option kedua: Waktu tengahari, guna speed boat dari KK, jesselton port direct to labuan. (RM18, 3 jam lebih). Yg ni direct sampai Labuan terus cuma kalau kamu tahan ombak la. Yg tiket tu kena book awal2 sehari sebelum pegi beli sana supaya besok nda takut tiket habis. Jesselton jetty tu dekat sana Suria Sabah, depan cock and bull bar.

Ngam2 ni kamu sampai sana petang2 sikit yg nda terlalu lama utk tunggu malam menjelma hehe. Yg penting dari KK kamu pok pok transport tengahari, jgn pagi, jgn lewat ptg.

HOTEL DI LABUAN

Okeh bila kamu sampai Labuan jetty kan, ramai org sana tu, kamu mesti ada sudah target hotel mana mau tinggal. Basically hotel di Labuan 1 malam kasi budget la RM140. Jangan tinggal sana lebih dari 1 malam sebab boring sudah tu kalau malam kedua jalan2 sana.

Option Pertama: Hotel Pulau Labuan 2. Dekat dengan pub2 yg mantap. Kamu boleh cari kawasan2 hotel sni yg lebih murah.

Option Kedua: Premierz hotel. Berjauhan lagi dgn jeti sama Hotel Pulau Labuan 2, the other side of nightlife.

Tapi kan kalau di labuan, mana2 ja hotel pn ok ikut budget kmu la. Kalau mau yg mantap, sana Lazenda Hotel atau Aifa hotel.

EARLY NIGHT SCHEDULE (jam 9pm – 12am)

Ok lepas relaks di hotel ambil tenaga dgn mkn mlm smua, dalam jam 9.00pm gitu kamu ble start sdh keluar pegi pub2. Ada dua pilihan samada stay di 1 pub sampai jam 12 atau hunting di setiap pub cari pinoy yg kamu mau. Kalau waktu masuk pub cari pinoy tu kn, order 1 botol kecil beer ja (RM 8), jgn kasi bnyk2. Lepas dapat pinoy yg kamu suka barula order 1 set beer (RM38). Ni skill mo save duit sama masa ja. Sebab kalau order bnyk terus tapi xda yg lawa pinoy kmu nampak, terpaksa kasi hbs dulu tu minuman baru pindah tempat lain, so terbuang masa lagi.

Bh cara2 cari pinoy tu senang ja, pertama cara lambat sikit la, ko tgk tu pinoy2 yg duduk jauh2, tgkla mana yg ko suka, pastu kalau ada, suru waiter panggil atau “mummy” dorng yang panggil. Cara kedua cepat sikit, ko ckp “show up” sama tu mummy. Di kasi bawa kmu dlm bilik karaoke pastu kasi baris smua tu pinoy tu. Disana brula clear yg cantik or tida, nice body atau gemuk. Yg ni kena berani sikit la haha. Selalunya tu mummy tanya terus tu “you want ladies?” Dia blng. So ko ckpla mo show up ka, pilih sendiri ka atau minta mummy recomend.

Harga ladies drink dalam RM 28 satu gelas. Yg paling penting ko kena buat tu bayaran berbaloi, cerita sama tu pinoy, pigang2 pinggang dia, lama2 cium pun ok saja tu. Jgn kasi biar tu pinoy duduk sbela diam2 ja, rugi ging, sdh byr bh hahaha. Pastu kalau ko suka tu pinoy, blela tambah ladies drink utk crita2 lagi sikit. Tapi kalau itu pinoy yg ko panggil tu la yg ko mo amput, bh apa lagi, book sama tu mummy. Bayaran berbeza ikut pub, samada RM300(jarang2), RM350(normal price), RM400(pinoy yang muda, lawa).

Lepas book tu, bh disana la ko stay sana pub minum2 atau bawa keluar pegi pub yg ada live band, atau bawa balik hotel amput terus. Tapi selalunya kalau masi awal blm jam 12, tu pinoy minta2 tu pegi pub lain dgr menyanyi.

Kalau sudah bayar sama mummy, tu pinoy kena stay sama ko sampai at least jam 8am besok pagi. Bayaran overnight tu. Ada jga pinoy yg mo blk awal, tpi pndai2 la crita ksi ok dia skett. Tpi klu ko layan bagus, dia xda msalah stay lama bh tu smpi jam 10 pagi hehe.

Ok itu cerita kalau ko trus jumpa pinoy yang diminati kan, tapi kalau masuk pub tiada jumpa yg cun? Pindah ja di tempat lain. Ni list2 pub sni bawah.

————-

KAWASAN HOTEL PULAU LABUAN 2

1. Tip Top – ni tempat kira slow la sikit, ada pinoy, sma sikit indon. Pinoy tida banyak sama kurang lawa. Blela utk cuci mata sekejap. Ada karaoke di atas lagi.

2. Bar 129 – Ni tempat terang btl, tapi pinoy dia kadang2 lawa, perfect, kadang2 buruk. Mungkin kena datang awal la sikit. Ada karaoke di atas.

3. Spot Bar (recommended) – ni bar memang popular, banyak pinoy, kalau awl datang ble dapat yg lawa. Must try. Tempat ni kira besar skit la klu banding average bar sana.

4. Storm bar (recommended) – ni tampat best kalau ko dapat pinoy yg lawa, ada indon lagi. Sni paling banyak indon mantap. Best crita2 mcm tgk tv dgr dorng ckp hahaha. Ble request show up sini tapi kena datang awal dalam jam 930 gitu. Sebab banyak yg pok yg lawa tu, lewat dtg tinggal yg kurang skit la.

5. Manila Cafe – sni pinoy dia tua2 sket, rmai yg tua2 jgala yg dtg. Kadang2 ada yang lawa ni cuma dalam 1 org ja gitu. Dekat2 manila cafe ni ada lagi bar bersebelahan. Ble check tgk2.

6. V8 – terletak di hujung block sbelah manila cafe. Sini karaoke sampai jam 12 mlm ja pastu disco song. Susah mo pilih pinoy sini sebab dorng duduk jauh. Minta show up la kalau berani haha.

7. “Lupa nama” (recommended) – ada satu bar dekat temple cina, tingkat 1, sbela hotel pulau labuan 2 ja. Ble nampak tu signboard dia mcm ndada org dtg, tpi bila masuk, lawa2 pinoy dia. Ada local mandak labuan lagi haha.

Ada lagi pub2 lain sini kawasan ni. Ble check2.

—————

KAWASAN PREMIERZ HOTEL

7. Kings (recommended) – sini ada live band, bagus juga tempat utk cari pinoy. Ramai betul sini sama murah skit byran overnight fuck. Ikut gred pinoy la.

8. Charlie B- sini sikit ja pinoy dorng, biasa2 ja tapi dorng punya layanan ladies tu memang best la. Thats why org datang sini kali.

Ble check lagi pub lain. Banyak lagi yg berdekatan.

LATE NIGHT SCHEDULE (lepas jam 12 mlm)

Ok kamu ada beberapa pilihan ni, samada sudah book pinoy atau tidak. Kalau belum booking, boleh juga cari2 tempat lain cuma mungkin dapat yg kurang mantap. Kalau ada sudah, samada ko teruskan minum sana bar dia atau bawa pindah pegi pub yg ada liveband, disana kamu ble menari puas2, suru dia menari kasi gosok pantat dia di seluar dpn ko haha. Ok pilihan live band ada cmni:

1. Galaxy – paling hujung punya pub ni, jauh skit la mo jln, ble gna taxi dri pub asal kmu. Sni band dia best juga. Cuma org di dalam tu bermusim. Kdg2 penuh, kdg2 kosong ja. Tpi yg penting enjoy sama pinoy bh. Buka sampai jam 2 lbih. Ada ladies.

2. “Lupa nama” (recommended) – dekat temple cina juga ni. Block kedua. Ni pun best juga utk late night party. Buka sampai jam 4 pagi. Ada ladies.

3. Beyond (recommended) – ni tempat paling hot di labuan utk late night dance. Must try. Pack penuh tu sni.

4. Tonight – kalau mo relax tgk band, sni pn ok jga, sikit org tapi best lagu band dorng.

————-

BEAMPUT DI HOTEL

Puas sdh ko menari2 di pub, bh bawa la tu pinoy di hotel. Apa lagi, amput sama dia hahaha. Ada beberapa tips la yg sa ble bgi berdasarkan pengalaman ja. Dri ko ja mo ikut ka nda. Hehe. Ok pertama kalau ko banyak minum tu mlm kan, toli ko susah mo karas tu, jgn susa, ble suru tu pinoy hand job kasi keras. Ikut kemampuan sndri jgala ni. Kedua, sampai ja di hotel ko crita2 skit tpi terus ko pegi mandi duluan supaya waktu dia next turn mandi, ko ada masa kasi tapuk dompet barang berharga yg lain sama lasi sedia condom. PLEASE USE CONDOM ALL THE TIME IF YOU LOVE YOUR LIFE AND YOUR WOMEN! Ingat tu ah, pakai condom, beli sedia yg condom durex featherlight (recommended type).

Enjoy the night, amput tu pinoy puas2 sampai dia bebunyi habis. At least 3 style ko rasa berbaloi sudah tu. Lepas tu tidur, besok pagi dalam jam 6 pagi gitu ko boleh amput lagi tu pinoy utk second round. Memang bayar 2 round. Dorng pinoy pun tau juga tu memang maximum 2 kali amput. Layan bgs2 tu pinoy, nanti next time ble amput lagi keke. Oh lupa pla mo ckp, smua tu pinoy2 cakap English, so pandai2 ko ckp English. Ble bh tu, yakin ja.

Pastu kalau dorng balik kan, selalu minta tambang taxi RM 10. Bagi sajala kalau ko puas amput dia. Ok ja tu.

BYE BYE LABUAN, BACK TO KK

Dengan perasaan happy sama sedih, ko terpaksa balik kk atau mana2 la asal ko. Jangan stay lagi utk 2 mlm, not recomended sbp guna bnyk sngt duit sama the next night tu rasa nda best sudah.

Kalau belum beli tiket bot direct to KK, ble guna bot laju to menumbok. Lepas sampai di menumbok ada bas besar tu pegi kk. Yg penting ko sampai di menumbok jgn lewat dari jam 4 petang. Awal sikit boleh.

Sama jgn lupa juga beli liquor, rokok sma coklat sikit2 utk kenangan labuan. Good luck guys. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s