Maksud Mengayat

Jadi kawan2, sy mo share dulu la pasal apa tu mengayat. Bukan mo mengajar la tapi sharing saja sebab sy pun nda berapa power lagi yg level professional. Siuk ni kita crita2 ja.

Bh selalu kamu dingar ni kn kawan ko cakap dia sedang sibuk mengayat dalam hp, dia takan2 tu hp nda layan ko haha. Tapi ko tau ka apa tu sebenarnya maksud “mengayat”? Secara ringkas sy sdh kasitau dalam post sebelum ni, maksud mengayat ialah create attraction! Nah itu la tu maksud dia, klu dalam bahasa kita, mengayat ialah membuat daya tarikan. Basically bila tu sumandak tertarik dengan kita, automatik dia akan suka sama kita tu.

Mengayat is creating attraction. Macam ni gambar la ilustrasi dia, kita tarik tu perempuan bukan kita yg berabis.
Mengayat is creating attraction. Macam ni gambar la ilustrasi dia, kita tarik tu perempuan bukan kita yg berabis.

Tapi, tarikan yg mcm mana? Jwpannya, kita kasi tunjuk yg nilai diri kita ni lebih tinggi dari tu sumandak. Then, nilai diri yg mcm mna? Jwapannya ada 3 kategori iaitu Fizikal, Personaliti, lastly Duit dan Status. Ok di bawah ni yg ulasan untuk setiap kategori. Kamu mesti kasi fokus kasi show tu sumandak yg kamu ni terbaik dalam semua ni kategori.

FIZIKAL

  1. Rupa paras yang yg kemas nda serabut
  2. Keseluruhan badan yg nda obes berabis. Klu fit lagi bagus.
  3. Ketinggian
  4. Umur yang range matang
  5. Kesihatan nda batuk2 mata merah beurat
  6. Style kamu pnya pemakaian
  7. Kebersihan yg tiada bau2 bida

PERSONALITI

  1. Konfiden berabis, cthnya kalau 1 + 1 = 2 kan, tapi ko pnya opinion jawapannya ialah 3, ko rilek saja, teruskan dengan jwpan 3, dorng suka tu yg firm man la gitu.
  2. Dangerous yg camna ko ni tpi bkn penjahat ah
  3. Kepintaran 
  4. Nda penakut
  5. Ketua
  6. Rileks
  7. Fun
  8. Identity
  9. Macho
  10. Protector dapat kawal keadaan
  11. Minat mendalam
  12. Misterious
  13. Diminati perempuan lain

DUIT DAN STATUS

  1. Ada duit
  2. Berstatus yg mcm famouse sikit2
  3. Pencapaian kmu
  4. Sosial skill
  5. Berpotensi

Naa itula list smua, mana2 yg kana highlight hitam tu kamu focus berabis la sikit sebab ni antara daya tarikan yang tertinggi.

Semua nilai ni harus disampaikan dengan cara yang lawak dan tidak direct!

Berabis ni sy kasi tekan pasal lawak dan nda direct. Contoh yang paling senang ialah mo ksi show kita ni banyak duit. Lain tu cara cakap yg playboy sama noob.

  • Noob: mandak sy banyak duit bh ni nda tau mo buat apa..haha
  • Playboy: mandak kdg2 mcm sy rsa nkal ni tepikir mo bli tiket bh p jln2 Manila..haha

Ko tengok tu mainan noob pnya ayat, punya bida kn macam mo tumbuk ja mula dia minta puji. Nampak tu dia ckp direct yg dia banyak duit pastu konon2 nda tau mo buat apa. Doi ko ingat klu ckp gini tu sumandak ckp I love u trus? hihi…..ketara bh menipu.

Ok kawan2, tgk yg playboy pnya ayat, indirectly dia ksi show yg dia ni banyak duit mo pegi melancong, ada adventure, pastu nakal2 sikit, nda jga berabis lawak la tpi at least fun and interesting. Bkn jga menipu kan sebab mmg smua org ble tpkir mo melancong cuma yg ni ada bonus sebab mcm ko ni bnyk duit mo jln2 hehe.

Cmni la tu kalu sumandak suka sudah sma ko, yg tertarik berabis ni.
Cmni la tu kalu sumandak suka sudah sma ko, yg tertarik berabis ni.

Waktu dulu2, asal sy terdengar kawan sy bilang dia sedang mengayat atau sy jga yg cuba2 mengayat, apa yg selalu dibuat ialah memuji tu perempuan. Dia cantik la, nenen besar la, rambut lawa la, slim la, itu ini dicakap. Actually yg ni masih boleh dipakai waktu zaman P.Ramlee sebab waktu tu siapa yg paling pandai memuji memang dia la yg paling disuka perempuan. Tapi sekarang lain sudah kawan, zaman teknologi bukan zaman memuji2 lagi kalau mo mengurat. Kena smooth and lawak. Kecuali la kalau tujuan ko memang memuji tu perempuan kasi luah pendapat ko terhadap kecantikan dia, cuma confirm nda dapat la klu lebih dri tu. haha sedih o kn T T.

Kalau kamu mo tau, sy ada kasi experimen bh ni sumandak sy. Tujuan sy mo tau chat lelaki mana yg dia mo reply, biasa la kn tujuan utama mengurik rahsia spaya sy bleh tambah bnyk gf lgi dalam senyap hehe. So kami scroll2 la tu msg fb dia utk mo tgk mana yg dia mo balas msg llaki. Skali tu ada yg dia balas beberapa yg profile kira ok la letak gambar macho skit. Skali dorng bemesej, dia terus berenti reply kadang2 sebab tu llaki nda buat lawak. Trus boring bh sumandak sy hahaha. Cuba bayangkan sy tgk2 dia msg sama lbih kurang 5 lelaki, semua menanya2 ah, ko byngkan jawab soalan sama dari 5 org mana lagi siuk tu. Smua tanya ko dari mana, pastu jawab sy dri Putatan (cth) sebanyak 5 kali, punyala bida. Sy rsa waktu tu klu ada 1 llaki yg lain sikit mainan message dia mesti lagi kana tumpu perhatian. So ko kena pikir juga ni, kalau ko msg tu sumandak, ko kena pikir2 dulu samada msg ko tu suda llaki lain yg guna atau tida. klu rasa2 sdh mmg nda berjaya la.

Kamu bayangkan sumandak ni dalam hati dia malas la mo chat ni boring.
Kamu bayangkan sumandak ni dalam hati dia malas la mo chat ni boring.

So itu saja la yg sy mo share buat masa sekarang. Keep it up mengayat jangan putus asa 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s