Jom Kita Mengayat Sumandak

Hi kawan-kawan, apa khabar kamu semua? Harap ok saja la sihat2 semua gitu. Sini blog ni, sy mo share bh ni apa2 ja la yang saya tau cara mengayat, cara mengurat sumandak. Bukan juga pakar berabis la tapi orang selalu sudah cakap “sharing is caring”. Jadi ni la ni yg sy mo buat.

Sumandak
Sumandak Lawa2 ni. Syok o.

Kalau kamu mo tau, ramai ni sumandak sini Sabah yg gersang, sepi, solo dan mau ada boyfriend. Dari pengalaman sy mengurat sini Kota Kinabalu (KK), ni statement memang sudah terbukti. Tapi kita ja yg malu-malu nda mo mengurat, cakap “Hi” ka, atau kalau orang putih bilang “Opener” sama tu sumandak. Naa, tula kesian dorng klu gersang lama2.

Sy tau juga bh, kalau mo mengurat ni memang susah terutama yg mo start bercakap sama sumandak. Macam mo pecah kepala cakap ni mo buka mulut. Itu otak kena overide dulu barula tecakap Hi sama tu sumandak. Itu pun bagus kena layan. Kadang2 kita kecewa juga ni sebab mcm perempuan nda menghargai usaha kita. Bukan senang oh mo mengurat. Tapi ndapa, kita pegang saja sama tu term “Just move on” barula nda kecewa sangat.

Selamat Berjaya

Jadi kawan2 smua, good luck ah. Jom kita mengurat sama2. Kalau nda berjaya, kita hanya kehilangan orang yang kita nda kenal pn. Kalau kita berjaya, kamu taula kan, syok tu ada kawan sumandak keliling pinggang. Adios..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s